Contact opnemen

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten, een goede oplossing?

Je hypotheek oversluiten, is dat een slim idee? Als je een lagere rente en dus lagere hypotheeklasten wilt, dan kan het oversluiten van je hypotheek een goede oplossing zijn. Oversluiten kan zowel aan het einde als tijdens de rentevaste periode van je hypotheek. Bij alle hypotheekvormen is oversluiten goed mogelijk.

Het oversluiten van je hypotheek kan veel geld besparen.

De kosten van oversluiten

Je hypotheek oversluiten: je lost de huidige hypotheek af en start een nieuwe hypotheek. Vaak stap je over van de ene bank naar een andere bank. Je sluit een nieuwe overeenkomst en lost de oude hypotheek af. Daarom ga je voor het oversluiten ook langs de notaris. De notaris legt alles vast in de akte en in het kadaster. Je betaalt voor het opheffen van je oude hypotheek vaak een vergoeding aan de bank. Voor de notaris betaal je ook kosten. Verder heb je te maken met bijvoorbeeld advieskosten en taxatiekosten.

Wat levert oversluiten op?

Als je nu een hoge rente betaalt, dan kan het oversluiten van je hypotheek erg gunstig zijn. De kosten die je maakt verdien je dan redelijk snel terug. Je betaalt maandelijks minder hypotheekrente. Dat kan fors schelen in je maandlasten en dat maakt oversluiten juist voor de langere termijn erg interessant. Wij kunnen al snel berekenen of jij ook op deze manier kunt besparen op je maandlasten.

En anders?

Wil je besparen op de maandlasten van je hypotheek? Is oversluiten te duur of levert het onvoldoende op? Ook dan gaan we de uitdaging aan en bekijken we graag hoe jij op andere manier kunt besparen op je maandlasten. Kan de rentevaste periode van je hypotheek misschien opnieuw worden vastgelegd? Zijn er onnodige verzekeringen waar je premie voor betaalt? We helpen je graag met helder hypotheekadvies.