Contact opnemen

Tweede woning

Overweeg je een tweede woning hypotheek?

Een tweede woning hypotheek vraagt om een andere aanpak dan bij de aankoop van een eerste woning. Voor een hypotheekaanvraag wil de bank dat je een groter deel eigen geld inlegt. Het eigen geld wat je moet meebrengen is meestal 30% van de getaxeerde waarde. Dit betekent dus dat je meer eigen vermogen moet inleggen. We vertellen je er graag meer over.

Waarom een tweede woning?

Er zijn verschillende redenen om een tweede woning aan te schaffen.

Je wilt een woning kopen voor je kind

Starters hebben het vaak moeilijk om een hypotheek te krijgen. Schenken is niet altijd de beste optie. Een woning kopen voor je kind kan een goede oplossing zijn.

Je wilt iets met de overwaarde van je woning doen

Overwaarde opnemen uit je eerste hypotheek kan je ruimte bieden om een tweede woning te kopen. Je gebruikt de overwaarde als eigen vermogen voor de koop van je tweede woning.

Je hebt spaargeld, maar krijgt niet genoeg rente

Tegenwoordig is het rendement op spaargeld laag. Beleggen brengt meestal risico’s met zich mee. Als je eigen vermogen in combinatie met een hypotheek gebruikt om een tweede woning te kopen, dan krijg je rendement uit de waardestijging en uit huuropbrengst.

Je hebt een leuke woning in het buitenland op het oog

Wie droomt niet van een huis in het buitenland? Mogelijk kan je de overwaarde van jouw eigen huis hiervoor gebruiken. Laat je daarom door ons goed adviseren voordat je een bod plaatst.